Gästbok

Gästbok

Här kan du dela med dig av dina tankar om mina böcker. Du kan också ställa frågor eller skicka uppmuntrande tillrop.

(Jag förbehåller mig rätten att ta bort opassande inlägg.)

Kommentarer
279 Responses to “Gästbok”
 1. admin says:

  Hej! Och tack för att du läser! Tyvärr finns inte mina senaste böcker på Norska. Hoppas du kan läsa dem på svenska ändå? / Marianne

 2. Stein E. Karlsen says:

  Hei.

  Har akkurat ferdiglest de to første bøkene om Mirjam og Hervor. (På norsk). Hadde noen herlige timer med fornøyelig lesning. Har ikke funnet de tre neste og siste i serien her i Norge. Hvilket forlag har publisert de i Norge?

 3. Inger Nilsson says:

  Du förbehåller dig rätten att ta bort opassande inlägg.
  Jag förbehåller mig rätten att meddela att jag idag 170429 nominerat dig till året deckarförfattare.
  Kram på dig Inger

 4. Susanne Karlsson says:

  Hej Marianne!
  Som många andra redan uttryckt, har även jag gått och blivit beroende av Mirjam och Hervor. Deras livsglädje och “PippiLångstrumpmentalitet” får mig att må bra även de gråaste dagar. Jag har nu läst alla böcker fem gånger och sidohörnen är väldigt fransiga. Hoppas så evinnerligt att Hervor kommer snart att knacka på din dörr för att berätta en historia.( Hon är förresten i Visby. Såg henne gå in genom en port bakom Adelsgatan hehe) Visst trivs jag med Anki och Tryggve men inget går upp mot tanterna. Väntar och håller tummarna.

 5. Gull-Britt Holm says:

  Hej, vad jag gillar Hervor och Mirjam! Har läst alla och har precis avslutat Solsvärtan, men jag tyckte inte om att Calle dog! Ser fram mot fler äventyr med dessa alerta damer.

 6. Karin says:

  Härliga böcker om Miriam och Hervor. Lyssnar på nummer tre nu och de sista två är laddade på mobilen. Hoppas att du tar ditt förnuft till fånga och skriver fler böcker om dessa underbara kvinnor. Kom ihåg “man ska aldrig säga aldrig”.
  Har rekommenderat dina böcker till vänner och släkt.

 7. Marie says:

  Jag lyssnar på dina böcker i bilen. Jag pendlar ganska långt till mitt arbete. Tycker det är underbara berättelser som blandar en vardaglig lunk med spännande och udda historier. Njuter av gotländskan i ljudböckerna!

 8. Rosemarie Olsson says:

  Hej Marianne,

  Du är så bra! Jag är hemma och är tyvärr sjukpensionerad pga bipolaritet och djup depression men du ska veta att jag njuter av dina böcker och de har gett mig glädje och energi så att jag t o m håller på att storstäda badrummet samtidigt som jag lyssnar på dina böcker som jag fått i present. Du har verkligen lyckats få tag i perfekta uppläsare i Susanne Alfvengren och Gun Olofsson. De är perfekta uppläsare till dina underbara böcker. Jag har alla och är nu på Solsvärta och jag vill inte att serien ska ta slut!

  Jag hoppas verkligen att du kommer att glädja oss med fler böcker som vi får njuta av.

  Lycka till och de käraste hälsningar från Rosemarie

 9. Britt-Marie says:

  Hej Marianne.
  Nu har jag läst dina 5 böcker om Hervor och Mirjam. Så bra, så bra, så bra. Tyckte det var lite tråkigt att Calle försvann så tragiskt.
  Trevligt att Satu hittade sin pappa till slut. Hade gärna sett en fortsättning på dessa om Hervor och Mirjam.
  Tack för att du finns och som kan underhålla mig så som du gjort.

 10. Heidi Eklund says:

  Himmel och plättar vad glad jag är att jag hittat dina böcker. Lyssnar och sannerligen njuuuuter. Jag hoppas Mirjam och Hervor lever länge än. Tack Marianne

 11. Désirée König says:

  Tack för härlig läsupplevelse i böckerna om Miriam och Hervor! Ser nu fram emot att få börja på Stormsvala.
  Varma hösthälsningar
  Désirée

 12. Lena Seger says:

  Hej! Jag har läst alla dina böcker med stor glädje. Jag ser fram emot nästa bok. Men jag saknar Miriam och Hervor dessa underbara karaktärer med alla sina fantastiska äventyr.

 13. Anna Högberg says:

  Käraste Hervor!
  Häromdagen satt jag på en sten i skogen. Det var en strålande vacker dag, solen gassade och jag kunde riktigt känna hur de magiska krafterna strömmade genom mig. Så kom jag att tänka på dig och insåg att jag helt glömt bort att berätta för dig om vad jag läste i tidningen Smålänningen för en tid sedan.
  Där fanns en artikel om din goda vän Marianne där hon berättade lite om sitt författarskap. Hur hon lever och har det vet du ju förstås redan allt om men det var något hon sa om dig som du bör känna till.
  Du kan tro att det är goda nyheter! Enligt henne är det nämligen du som får bestämma om det blir en bok till efter Solsvärta! Visst är det fantastiskt!
  Så klart att det blir en bok till om du får bestämma. Du som är en så handlingskraftig och finurlig människa. För visst inser du väl att de svenska kvinnorna behöver få veta hur det är att åldras med stor stil och värdighet? Och se till så att hon berättar om hur krafterna liksom tätnar i takt med den stigande åldern för det är sådant som alldeles för få kvinnor känner till.
  Så nu får du allt ta och bjuda Marianne på ett glas vin och några goda snittar och se till och få fart på den där sjätte boken. Det borde vara en enkel match för en kvinna som du!
  Lycka till!
  Varmaste hälsningar från Anna

 14. Ann-Marie says:

  Jag säger som Hervor skulle sagt “tack så inihelvete mycket” för fina berättelser om två härliga kvinnor. Nu har jag lyssnat på de två första ljudböckerna i serien och är helt betagen av människorna och miljöerna i böckerna. Det är så lyckat att ha tvä berättarröster som ger illusionen av en teaterföreställning. Miljöerna är så målande och människorna så levande och spänning blandad med humor är intelligent. Jag är riktigt frestad att testa affirmation (stavas det så?). Tack Marianne!
  Hälsar Ann-Marie

 15. Therese says:

  Hej!
  Hittade av en slump dina böcker och har snabbt läst (lyssnat) på dina två senaste och har verkligen fastnat för det sätt du skriver dom på, mycket små detaljer, bra huvudpersoner – och att det sen finns islandshästar med i dom två senaste var ett stort plus eftersom jag själv har 4 st :-)
  Ska nu plöja igenom dom övriga böckerna

  Tack för god underhållning :-))
  //Tessan

 16. Anneli says:

  Väldigt trevligt att besöka en annan författares sida. Jag har nyligen publicerat min första bok “Rop från en trappuppgång” och letar lite inspiration. Välkommen att besöka min plats på nätet
  mvh: http://tilliten.se

 17. Karin Albinson/Lars-Åke Svensson says:

  Hej Marianne!

  Trevligt att se dig i TV intervjun idag 10/8. Vi sågs på Restaurang La Capilla del Mar i Nerja i februari. Vi är fd bokhandlaren vid Odenplan i Stockholm och hans fru.
  Blir det en bok i Nerja-miljö kanske? Svenska kyrkan finns ju i Fuengirola och den kommer till Nerja (Boka Nerja) varje månad under vintern i alla fall. Svenska miljöer finns det gott om i Nerja. Boulegäng, vandringsgäng, matvarubutiker med svenska varor och massor med sociala soltörstande svenska pensionärer. Kurs i mindfulness t.ex. Mycket spännande skulle kunna hända i denna miljö för den som har fantasi och kan berätta och hantera en penna så bra som du. Och grottorna som Nerja är mest känt för!
  Hälsningar, Karin och Lars-Åke

 18. Lars Tillenius says:

  Lovordade böcker, ja visst! Grattis!
  Kom att tänka på “Av skuggor märkt” ett par detaljer:(som kanske är korrigerat inför ny tryckning?)
  Det man “drar ut” på orgel heter register, i min bok står tangent. Stavningen på “Panis Angelicus”?
  Allt gott i nytt skrivande!
  Lars

 19. Laila Nilsson says:

  Hej.
  Jag har haft stort nöje av att läsa böckerna om Miriam och Hervor. De skulle göra sig så bra på filmduken eller som en tv-serie. Det är ont om mogna fantastiska damer i tv-rutan och på filmduken. Då jag är uppväxt i Lappland så känner jag så väl igen dialekt och orter. Känns hemtrevligt för mig.

  Vänligen

  Laila Nilsson

 20. Bibbi says:

  Hej igen!
  Har nu kommit igenom den senaste boken om Mirjam och Hervor!
  Det var en helt underbar bok. Bara att lägga till de övriga fyra. Men snälla, rara…
  Håller både tummar och tår att du ska få till en fortsättning på dessa två personer.
  Blev väldigt ledsen när Calle inte kunde klara sig. Hade så enormt gärna velat det.
  Men tack än en gång för att du har en så enorm skrivarglädje!
  Vänliga hälsningar
  Bibbi

 21. Mimmi says:

  Tack för underbara böcker om Miriam och Hervor. Längtar efter fler äventyr. Det är böcker man inte kan varken sluta läsa eller lyssna på. Riktiga feelgood-böcker. Hoppas det snart kommer nya.

 22. Bibbi says:

  Hej Marianne!
  Tänkte bara säga att jag läst de fyra första böckerna om Miriam och Hervor! De var helt underbara!
  Det gick inte att släppa ifrån dem innan de var färdiglästa!
  Är så enormt glad över att du skriver så underbart bra!
  Ser fram emot bok nummer fem!
  Tack än en gång för dessa underbart skrivna böcker!

 23. Vanja Nilsson says:

  Tack för att jag fått kännedom om dina böcker med Hervor och Miriam. En kompis tipsade mej om dem, jag kom mej inte för att gå på” bibblan”, Då kom grannen med en bok, den 3: e. När jag läst den var jag eld och lågor. Då hittade jag den 1:a boken i min egna bokhylla, hade fått den ngn gång av ngn, läste ut den på ett dygn och gick sedan och lånade de andra på “bibblan”. eftersom jag kände igen mej mycket i Hervor, även om jag inte har hennes gåvor, så älskar jag henne. Sista boken var nog den som tog längsta tiden att läsa. Tyckte det tog för lång tid för Hervor att ta reda på resultaten.Och även för mycket tid för fåglarna. Hoppas på flera böcker och de kan hålla sig i Norrland och på Gotland tycker jag. Med djur och natur.

 24. Hej Marianne
  Stort tack för de mycket intressanta böckerna, i denna serie om Miriam och Hervor, med flera.
  Dessa böcker var av den typ, att det var svårt att avsluta och läsa i omgångar, innan man kommit till slutet.
  Hela den nuvarande serien höll “högt tempo” och ur min syn, fanns inga “svackor i någon bok”.
  Min fundering-undran, blir det någon fortsättning med dessa personer, i ytterligare någon eller några böcker.
  Personligen föredrar jag att läsa i bokform i stället för att lyssna.
  Med vänlig hälsning
  Berndt E

 25. Karin Green says:

  Hej! Jag älskar dina böcker om Mirjam och Hervor, och längtar efter fler – hoppas att de kommer. Eller att du skriver fler böcker över huvud taget. Den sortens humor som finns i dessa böcker bara älskar jag. Tack för de sköna lässtunder som du har gett!

 26. Thomas Stålhandske says:

  Hej.
  Nu får du öka takten i skrivandet om Miriam och Hervor. Har just läst ut den sista boken. Böckerna är fantastiskt bra.

 27. Lars-Erik Vikenadler says:

  Har nu lyssnat på 3 av dina böcker om Mirjam o Hervor,gillar dem mycket
  Skall börja med sista imorgon
  Jag har varit en del i Vittangi och hjärtat klappade lite extra när jag lyssnade på den boken
  Hoppas du kommer med fler i denna serien
  Snart är våren här!!!!!

 28. Gunilla huberth says:

  Vi lyssnar just nu till talboken Svinhugg! Du är en fantastisk berättare. Bland det bästa vi hört i talbok o då har vi lyssnat på många! Tack så mycket!

 29. Christina says:

  ÄLSKAR dina böcker! Åh vilka ljuvliga kvinnor Mirjam och Hervor är!
  Nu sprider jag min entusiasm bland mina vänner – och de blir lika förtjusta!

 30. Anneli Melander says:

  Trots att det är över 8 månader sedan jag sträcklyssnade på böckerna saknar jag damerna. Jag är oerhört nyfiken på Hervors väg i livet innan hon och Miejam
  korsade sina vägar.
  Dom första inläsningar är bäst.

 31. Monica Sporre says:

  Jag har läst alla böckerna om Hervor och Miriam. Dessa underbara kvinnor. Det är som man mist två underbara vänninor. Jag hoppas verkligen att det kommer fortsättning på deras liv och levene.

 32. Anneli says:

  Fick tips om dina böcker om Hervor och Miriam. Det är jag glad för! Jag har lyssnat på dem via Storytell, och det var en upplevelse i sig. Den varvade inläsningen med gotländska och norrländska gav böckerna en extra dimension. Det har blivit mycket stickat under de timmar jag lyssnat, för det är vad jag oftast gör samtidigt! Tack för denna underhållning! Jag tycker du kan fortsätta med ett par böcker till. Tack :)

 33. Calle says:

  Hej Marianne

  Har just läst ut Solsvärta och återigen fascinerats av dina karaktärer. De är härliga. Jag gillade skarpt senaste boken med miljön kring Djäknebergetoch där jag växte upp, på Jakobsbergsplatsen. Kul med väl beskrivna miljöer där man känner igen sig så väl att man kan se det framför sig.
  Vattentornet som jag faktiskt klättrat i, uppför de trappor du så väl beskriver. Vi var några grabbar som klättrade in genom ett fönster åt norr och sedan undersökte vattentornet som då fortfarande var i bruk (1959/1960). Då fanns det en simbassäng norr om tornet (VSS). Där plankade vi in och badade:-).

  Calle i Västerås

 34. Carina J says:

  När kommer nästa bok om Anki Karlsson. Har just läst Av skuggor märkt och vill ha en fortsättning. Den var perfekt för en gammal hästtjej. Hoppas nästa bok blir i samma stil.

 35. Gunvor Åsäng says:

  Kära Marianne. Jag läser inte dins böcker. Jag lyssnar på dem. Susanne Alvengren och Gun Olofssons röster är fenomenala till att levandegöra det du skrivit. Nu har jag bara den sista boken kvar, Solsvärta. Så fort jag har en stund över, lyssnar jag. Jag tycker att jag känner de där två kvinnorna ny, Mirjam och Hervor och deras döttrar också. Du beskriver allt så fint, naturen, människorna och deras egenheter. Man ser allting för sin inre syn. Bäst tycker jag om Norrlandsbekrivningarna. Men USAstoryn var också bra, mycket spännande. Tack för din förmåga, Marianne och så trevligt att få höra din röst också i slutet på Stormsvala.
  Tack än en gång.
  Hälsningar Gunvor Åsäng

 36. Ulla Berg says:

  Tack Marianne Cedervall för dina fantastiska böcker. Har läst alla böckerna om Mirjan och Hervor, vill ha fortsättning på dessa damer… Har också läst Av skuggor märkt, oj så spännande. Kunde inte sluta läsa. Snälla du, hoppas verkligen att det kommer fler böcker både som denna och fler av Mirjam o Hervor. /Ulla

 37. Per Johansson says:

  Hej Marianne!
  Jag har precis läst ut din senaste bok “Av skuggor märkt” och känner att jag vill tacka för en alltigenom trivsam och njutbar läsupplevelse. Jag läser många deckare och spänningsromaner men känner att jag vill bryta av med något annat ibland och har då funnit dina böcker helt perfekta. Har skam till sägandes aldrig varit på Gotland, men dina böcker har gjort att jag numera riktigt längtar dit.. Så det blir säkert en resa inom en snar framtid.
  Den här senaste boken är ju lite mer “hårdkokt” än de tidigare, men ändå inte om du förstår hur jag menar. Det är första gången jag läst en deckare med ett leende på läpparna mest hela tiden. Detta trots att den varken saknade spänning eller ruskiga scener. Ser verkligen fram mot kommande böcker i serien. Lova att det blir många :).
  Önskar dig en fin höst och vinter och inte minst en härlig julhelg som ju redan är på väg med stormsteg.

 38. Jasmin Hanning says:

  Hej Marianne!

  Nu har jag precis avslutat den sista boken om Miriam & Hervor! Tack för underbara böcker som bjudit på massor av spänning och skratt. Dessa böcker har allt. Det är dock en viss sorg att de är slut. Du har inte funderat på fler? Om inte så Tack för underbar underhållning som jag kommer sakna enormt mycket.
  Mvh
  Jasmin

 39. Camilla says:

  Har nyss läst den nya boken ” Av skuggor märkt” och ser verkligen fram emot att få följa med Anki och Tryggve i deras kommande äventyr. Tack för en bra bok!

 40. Lotta Friberg says:

  Jag lyssnar ofta på talböcker när jag jobbar. Då jag hörde den första boken med hervor och Mirjam var jag helt fast. Efter den sista boken kände jag en sorg. Ville fortsätta att umgås med dem. Blev lite tomt. Lyssnade på dem en andra gång. Jag verkligen älskar dina böcker. Har även hört första boken med Anki . Mycket bra. Fast fasen vad jag saknar Hervor och Mirjam .
  Kanske tänker du skriva fler?
  Kramar

 41. Siw says:

  Jag har läst alla böckerna om Miriam och Hervor och älskar att läsa om de båda härliga damerna. Helt fantastiska böcker. Det var med sorg jag läste den sista och jag saknar dom. Nu har jag precis läst ut Av skuggor märkt och är glad över en ny bekantskap i Anki och Tryggve. Ser nu fram emot nästa bok. Så tack Marianne för ditt sätt att skriva som är verkligt underhållande och med ett språk som flyter så att man inte ens tänker på att man läser, man är bara där.
  Tack än en gång för ett par trevliga eftermiddagar med din bok, raklång på soffan.
  Hälsningar och kram från Siw

 42. Ellinor says:

  Jag har precis läst ut “Av skuggor märkt”
  Fantastiskt bra bok! Både rolig, trevlig, lite otäck och spännande.
  Men jag saknar både Mirjam och Hervor!
  Dom damerna har mycket kvar att ge. Hervor är inte klar med oss läsare än på många år!

 43. Björn says:

  Hej jag heter Björn Branecky och är också bosatt i Västerås.
  Jag har just börjat lyssna på dina böcker om Hervor och Miriam, uppskattar dom jätte mycket +++

 44. Majsan says:

  Hej! Tack för trevliga böcker, har precis läst din senaste och därmed alla i serien. Alla dina böcker har gett mig en känsla som jag inte kan beskriva, men den är trevlig och dröjer sig kvar även när jag lagt ifrån mig boken. Tack <3

 45. Börje Jacobsson says:

  Hej!
  Har nu på 2 månader läst 5 av böckerna om Härvor och Mirjams bravader. Detta är bland det bästa jag läst på länge och jag läste många böcker.
  Två trevliga kvinnor med ett härligt språk. Du måste skriva fler böcker.
  Tittar man i din gästbok är det nästan bara kvinnor som skriver fina saker om böckerna. Det skiter jag i (att inga män skriver) jag tycker i alla fall
  att böckerna är bland det bästa som skrivits.

 46. Monica A says:

  Hej Marianne!

  Igår kväll köpte jag Av skuggor märkt och nu har jag läst ut den.
  Spännande som vanligt och vem kunde ana att hen var mördaren.
  Monica

 47. Anne-Lie H says:

  Hej!
  Jag har lyssnat på alla och fram till Solsvärta har det varit kalas. I Solsvärta händer det något med läsningen. Susanne ( Miriam mfl) ÄR när hon läser handling och dialog. Gun dvs Hervor har varit superkalas bra i dialoger där närvaron är total. I Solsvärta läser hon Hervors handling och det är bra för det har jag saknat men låt Hervor använda sin dialekt även här. Jag kanske är känslig men det blir något stelt och det märks mer att texten läses än det har gjort förut. Dialogläsningen av Hervor är super, en massa känsla och kraftfullt och helt fantastiskt. Och jag vänjer mig nog vid den tredje läsaren men lite samma där. Det blir lite stelt uppläst. Gillar serien helskarpt.

 48. Lotta Friberg says:

  Hej! Jag verkligen älskar dina böcker om Majvor och Hervor. Helt underbara.

 49. Cecilia Randmäe says:

  Heej!
  Jag har läst de tre första böckerna om Mirjam och Hervor, o har just plockat fram den fjärde. Bara måste läsa lite till innan jag kan sova. O imorrn efter jobbet ska jag gå in på bokhandel o se om dem femte boken finns. Jag har blivit beroende!!!

 50. Fia says:

  Hej, kanske Hervor och Mirjam är på väg hit till Österbotten, här pratar vi både om stein och kaffi som på Gotland och så har vi midnattssolen som i Norrbotten. Kom då till Kimo bruk som är en sagolik plats med magi. Tack för alla berättelser! MVH Fia

 51. Hans Rydkvist says:

  Hej Marianne, jag är en numer pensionerad medarbetare på ditt förlag, som läser dina böcker med stor förtjusning. Dock undrar jag hur det gick till i Stormsvala under strömavbrottet? Hervor lagade kokkaffe på stormköket, Anna duschade iskallt, men kunde ändå ta hissen upp till hundarnas Spa?? Var hissen handdriven? Lycka till med pantertanterna i fortsättningen//Hjärtliga hälsningar från Hans.

 52. Monica says:

  Hej Marianne!
  Jag väntar med spänning på 1 september när din nästa bok kommer ut.
  Jag gillar att lyssna på dina kåserier i P4 Västmanland igen. Ha en
  skön sommar (när den nu kommer)!
  Monica

 53. Jan-Erik och Britt says:

  Vi reser en hel del bil och lyssnar ofta på ljudböcker. Av en slump hittade vi “Svinhugg”, helt underbar. Nu är vi inne på tredje ljudboken och kan inte sluta lyssna, vi tar ett extra varav runt kvarteret när vi kommer hem för att höra mer. En eloge också till uppläsarna, att höra de olika dialekterna förstärker innehållet ännu mer. Fortsätt skriva!

 54. Britt Teimar_johnson says:

  Jag sträckläste böckerna om Mirjam och Hervor och längtar efter nya äventyr med dessa underbara kvinnor. Vilka härliga och fantastiska personer du skildrar. Jag både skrattar och häpnar över deras “äventyr”. De är riktiga “feel good”-böcker!! Hoppas, hoppas du skriver fler och att den/de snart kommer ut.

 55. Birgitta Alkevad says:

  Tack för fin läsupplevelse de båda damerna Mirjam och Hervor är ju helt underbara hoppas det kommer mer om dem.
  Birgitta

 56. Inger says:

  Hej.
  Har idag läst ut Solsvärta, alla böckerna ned Hervor och Mirjam är ju jätte bra. Finurliga och roliga. Vill läsa mer om deras historier. Så snälla fortsätt.
  Glad påsk !

 57. Katarina says:

  Åh, har precis läst alla 5 böcker om Miriam & Hervor ! Har bara ett problem nu …jag vill läsa mer om de fantastiska damerna !
  Hoppas få fortsätta ” umgås” med dessa coola kvinnor ! Trevliga platser vi fått besöka också , vackra Norrbotten & fantastiskt vackra Gotland !
  Med vänlig hälsning, Katarina i Norrbotten

 58. Annika Odebo says:

  Käraste Marianne! Det är med stor sorg i hjärtat jag nu läst färdigt dina alldeles underbara böcker om Hervor och Mirjam! Hur i hela friden skall jag klara mig utan dessa två damer och deras eskapader?
  Jag brukar aldrig säga till mina vänner att de inte skall läsa böcker men i detta fall säger jag alltid LYSSNA på dem istället! Det är halva nöjet i dina böckers fall. Hervors mustiga språk kommer så bra fram i Gun Olofssons tolkning och Mirjam känns så äkta med sin gotländska.
  Hoppas att du tänker om så att man får träffa dessa damer igen.Tack för dina fina böcker och inte minst den vackra sången på sista ljudboksskivan, den fastnar så i minnet och jag gnolar på den jämt. Önskar dig allt gott i livet och tack än en gång. Kram från Annika

 59. Maria says:

  Hej!

  Har läst alla böcker med STOR behållning! Vill inte att det ska vara slut nu, vill ha mer och mer och mer om Hervor o Miriam!!
  Älskar dessa böcker!

 60. Christina Ramfelt-Ydrevik says:

  Hej Marianne
  Du ville ha lite förslag på vad damerna kan tänkas vara med om, det är ju så aktuellt med Bussresor så
  låt Miriam o Hervor åka på bussresa till Turkiet . Tänk så många olika karaktärer det kan finnas med i berättelsen.
  Perfektionisten, Bohemen, Slarvern, Mamman, “Frun” “Toffelhjälten” m fl
  Kan nog bli en, både spännande och irriterande resa.
  Hälsn Tina Ramfelt

 61. Britt says:

  Hej
  Älskar dina böcker om Mirjam o Hervor.
  Skådespelarna i Tantteatern Umeå personifierar dina damer för mig.
  Mvh Britt

 62. Carina Andersson says:

  Jag har precis läst klart sista delen om Hervor och Mirijam och jag vill ha MER!!! Det kommer att kännas tomt utan dom! Tack för fem fantastiska böcker!!!

 63. Anders Johnsson says:

  Hej!
  Jag Vill Ha Mera av Hervor och Mirjam.
  Underbara och lättlästa böcker med massor av humor och “fanskap”.
  Kom igen, ge oss mera av detta.

  kram Anders.

 64. Vicky says:

  Hej. jag vill tacka för de härliga böckerna om Hervor och Miriam. Jag hoppas liksom andra som skrivit här att du omprövar beslutet att avsluta serien. Detta är ju karaktärer som börjat leva sina egna liv. Sådana är inte så lätta att ta död på. Tänker på Sherlock Holmes t.ex. Men du gör förstås som du själv vill och jag vill verkligen tacka för all tantkraft och ochjävlar anamma. Sådana som Hervor behövs verkligen idag – en pippi långstrump i tantversion! Allt Gott!

 65. Ann-Catherine Lion says:

  Hej Marianne
  Du känner säkert igen mitt namn.
  Just nu sitter jag med Christina Ramfelt och vi tycker att det vore jätte roligt att få lite mer kontakt med dig
  Vi har läst alla dina böcker med stor behållning och glädje.
  Kan jag få din personliga mail så kan vi “prata” lite mer personligt.
  Med vänliga hälsningar Ann-Catherine o Tina

 66. irene eriksson levenmark says:

  Hej Marianne! Tack för väldigt trevlig läsning, gillar verkligen dina härliga kvinnor Mirjam och Hervor. Har precis avslutat Solsvärta och kommer att sakna dom, blir det verkligen ingen fortsättning?
  Vet du, jag tror att vi var klasskamrater i Enskede Röda och Nytorp. Visst är det du?? Vi kom ifrån varandra när jag gick över till en annan skola efter sexan men sen träffades vi några gånger när du jobbade på Handelsbanken och bodde på Kronobergsgatan.
  Tack en än gång för mysiga lässtunder.
  / Iréne

 67. Anette says:

  Det kan inte vara slut efter Solsvärta!!!! Jag behöver mera av Hervor o Miriam!! Jag blir alldeles trollbunden när jag börjar läsa. Köpte Svinhugg på en bokloppis av en ren slump o det var då en av de bättre slumparna nånsin :-)

 68. Ellinor says:

  Som så många andra redan skrivit… JAG VILL HA MER!
  Har du någon gång upplevt separationsångest när en kär serie tar slut?
  Bok eller tv. Känslan är densamma. Saknad, tomhet. Vad ska jag göra nu då?
  Jag avundas alla som inte läst dina böcker än. Dom vet inte vilket roligt äventyr som väntar dom!
  Jag hoppas verkligen att en fortsättning följer!

 69. Eva Persson says:

  Jag har just lyssnat färdigt på femte boken, Solsvärta. Det kommer kännas tomt ett tag nu när den är slut.
  Jag har läst nånstans att det var tänkt att bli tre böcker om Miriam och Hervor, men så blev det fem och ska inte bli fler. Det kan väl inte vara möjligt att vi inte ska få träffa dessa härliga kvinnor mer???!!!
  Jag tycker nog bäst om de tre första böckerna. I N Y var det för mycket om döttrarna och i den senaste för mycket fåglar och för lite Miriam och Hervor tillsammans, men så som den slutade är det ju öppet för att dom ska få uppleva fler äventyr, gärna på Gotland igen.
  Min första bekantskap var en slump. Jag köpte några ljudböcker på måfå på rea. Efter att ha lyssnat på Svinhugg och förälskat mig i de dialektala rösterna som gör damerna så personliga har jag inte kunnat förmå mig att läsa dom “själv” utan alla fem har fått bli som ljudböcker.

Lämna en kommentar