Gott nytt 2017!

Idag när jag skriver detta är det årets första dag. Nu har det vänt och går mot ljusare tider. Såklart att det ska bli skönt! Ändå är det skapligt ljust där jag bor nu, jämfört med mina år uppe i Vittangi (Hervors Kuivalihavaara). Vid den här tiden på året är det enda ljuset litet skymning ett par timmar mitt på dagen. Jag gillade den tiden på året. Det knarrade under skolsulorna när man var ute och gick, det lyste vackert i alla fönster och man hade tid att gå till varandra och dricka kaffe. Om du vill veta hur det var, så läs gärna en av mina gamla böcker som heter ”Svartvintern”. Där finns allt det här med.

Jag har förkortat den mörka hösten genom att tillbringa tre veckor i Nerja, Spanien. Dagarna är några timmar längre där och nästan varje morgon var det strålande soluppgång. Första veckan genomförde vi en skrivarkurs med tolv ambitiösa skrivare. Temat för kursen var ”Jag kommer ihåg … ” och deltagarna delade med sig av många gamla minnen, roliga såväl som rörande. Vi var mycket inspirerade av Peter Englunds nya bok med samma titel och samlade på oss lappar med minnen som alla började med ”Jag kommer ihåg … ” När veckan var slut hade vi över 80 minneslappar, som samtliga är möjliga att fortsätta på för att själv få ihop en historia. Pröva själv!

Vill du ha vägledning i skrivande så kommer det nya chanser. Vecka 22 planerar vi en ny kurs i Nerja och vecka 35 har du chansen att åter få följa med till underbara Lesvos! Kursinbjudan kommer inom kort, men boka gärna av veckorna.

Under min tid i Spanien kom jag igång med en ny bok om Anki Karlsson. Hon ger sig ut på en längre ridtur till grannsocknen, där det finns dolda hemligheter som kommer upp till ytan och leder till ond bråd död. ”Dit solen aldrig når” blir titeln och boken beräknas komma i augusti, lagom till Crime Time Visby. Du har väl anmält dig dit? Om inte så gör gärna det, det är en jättetrevlig deckarfestival!

Till sist önskar jag alla ett Gott Nytt År!

Passa på att läsa och slappa och ha det bra några dagar till.

Marianne

img_2730

Kommentarer
One Response to “Gott nytt 2017!”
  1. Susanne says:

    Åh, vilket härligt inlägg! Jag älskade “Svartvintern” mycket för känslan den förmedlade, just den känsla du beskriver här!
    Och Spanien lät inte alls dumt! Intressant idé med lapparna för att komma igång med skrivandet.
    Och inte minst det glädjande beskedet om nya boken! Nu får jag dubbel anledning att längta efter Crimetime! :-)

Lämna en kommentar