Gråvinter, javisst, men det finns glädjeämnen!

Februari och mars är sportlovstider. Världen borde vara täckt av gnistrande vit snö. Glada unga borde skutta runt och leka i snön, åka skidor eller våghalsigt slänga sig nedför backarna på kälke. Men så är det ju inte … I alla fall inte hemma hos mig i Västerås. Här ligger dimman som en blöt grå filt över staden om morgnarna och varje dag är grå, regnig och ganska trist. Då gäller det att muntra upp sig på andra sätt, ta till bra böcker t.ex. Det är ju utmärkt bokläsarväder, eller hur?

Planera resor framöver är också en trevlig syssla när gråvädret infunnit sig. Titta på soldränkta stränder från varmare länder eller vackra naturmotiv från Gotland. Leta upp en resa och … ska jag … jo jag ska! Vips trycka på knappen och man har något kul att se fram emot! Det gjorde jag häromdagen. Jag beställde en resa till Lesvos i början på juni. Då blir det nämligen en trevlig kurs där som min skrivarkollega Elisabeth Sigurdson och jag håller i. Kursen heter ”Läs och vandra” och jag tror den blir riktigt bra! Förra höstens succé med skrivarkurs på Lesvos ska vi också upprepa i höst. Är du sugen på att följa med? Jag tror inte du kommer att ångra dig. Gå in på www.kurservandringlesvos.se och läs mera! Googla också gärna på bilder från vackra Skala Eressos.

Om du hellre vill ha några aktiva dagar på närmare håll så har vi en skrivarkurs på Gotland i maj när naturen där är som finast. Den är faktiskt förlagd till Kajpe Kviar, Mirjams och Hervors hemtrakter! Själva kurslokalen är vackra Konstnärsgården, som jag i mina böcker döpt om till ”Plogbillen”. Du hittar kursen på www.konstnarsgarden.se eller här nedan på min hemsida.

För någon vecka sedan lämnade jag ifrån mig manuset till den femte boken om Mirjam och Hervor. Efter några intensiva skrivarmånade var det naturligtvis skönt! Boken om ska ha titeln ”Solsvärta” kommer ut i slutet på oktober. Då får det gärna vara gråväder, för då blir det kul i alla fall!

Tiden går fort och snart är det riktig vår igen. Hoppas vi syns på någon kurs!

1782912_520_292

(Bilden lånad från sverigesradio.se)

 

 

Lämna en kommentar