Hej alla härliga och trevliga läsare!

Hösten har kommit igång på ett fantastiskt sätt i år! Höst förresten, det är ju sommaren som dröjer sig kvar, eftersom det fortfarande är mer än tjugo grader på dagarna. I alla fall i Mälartrakten, där jag bor. Jag måste erkänna att jag tycker att det är skönt, även om det antagligen beror på klimatförändringar som inte är önskvärda på sikt.

Men inte bara vädret är trevligt att tänka på, min nyaste bok är nu ute i handeln sedan några veckor tillbaka. Låt det som varit vila fick en dunderstart och hamnade överst på Storytels topplista. Det här var precis under Crimetime Gotland och det var inte utan att det kändes bra häftigt att gå runt bland bra mycket namnkunnigare författare än mig och veta att just min bok var etta!

I augusti kom också Av skuggor märkt ut i Tyskland. Såklart det är en röd liten stuga på framsidan och ganska långt ifrån den gotländska idyll jag skriver om. Men okej, tyskarna älskar tydligen våra svenska torp och kan det hjälpa till att göra Anki Karlsson känd där, så gärna för mig!

tyskbok

Min åsikt är att en ny bok ska man fira och det har jag också gjort tillsammans med 125 trevliga och festglada personer. Vi firade på Bianchi i Västerås, där vi fick bubbel och goda italienska läckerheter. En riktig stämningshöjare var den tillfälligt ihopsatta kören ”Vicantare” som sjöng låtar anpassade till nya boken, bland annat ett alldeles nykomponerat ”hästmadley”. Jubel och applåder förstås! Ett innerligt och varmt tack till kör, körledare och solisten Miranda Balic – mitt fina barnbarn!

Under hösten reser jag runt en hel del och pratar om mina böcker och mitt skrivande. Titta i kalendariet! Kanske är jag någon dag är i närheten av just dig. Då är du varmt välkommen att lyssna!

I mitten på november åker jag till Nerja i Spanien, där min kollega Elisabeth Sigurdson och jag ska hålla en skrivarkurs. Under några år har vi haft skrivarkurser i den fina byn Skala Eressos på Lesvos. Efter det gångna årets flyktingström är det faktiskt ingen som anmäler sig till kurser på Lesvos. VING har också slutat med sina charterresor till ön. Verkligen sorgligt för invånarna där. Det grekiska folket på Lesvos har under många månader jobbat ideellt med att hjälpa flyktingar som kom i gummibåtar till ön. Oförtrutet har de jobbat jämsides med ditresande organisationer och frivilligarbetare. Det känns ironiskt att konstatera att resultatet har blivit en minskad ström av turister och att hotell- och restaurangägare får det kärvt. Det bästa man skulle kunna göra för att hjälpa dem är förstås att åka dit. Att bo prydliga små hotell och att äta ö-bornas fantastiskt goda mat! Vi hoppas på fortsatta kurser på Lesvos i framtiden.

Vi hoppas självklart också på att kursen i Spanien ska bli så bra, att vi får möjlighet att komma tillbaka. För Spanien, Solkusten och Nerja är en mycket fin plats på jorden!signeringsbild

Lämna en kommentar