Hej alla trevliga läsare!

Hej alla trevliga läsare!

Nu var det bra länge sedan jag skrev något på min hemsida och jag får nog skylla på att den nya boken har tagit all min tid i anspråk. Det har varit roligt att skriva om nya personer, även om jag emellanåt saknat Mirjam och Hervor. Jag har fått många frågor om damerna verkligen inte ska komma tillbaka och jag tror att det blir så här: Hittar Hervor på något och berättar det för mig, så kommer de igen!

Anki Karlsson är min nya karaktär och hon är ganska tuff också. Som nypensionerad lämnar hon Stockholm och bosätter sig på den gotländska landsbygden och tänker sig ett stilla liv med islandshästar. Men hon snubblar över ett par mord och kan inte låta bli att lägga näsan i blöt, vilket den gamle pensionerade kriminalaren Tryggve Fridman är irriterad på. Jag tycker att boken bäst beskriv som ”Gotländsk Miss Marple möter pensionerad Tom Barnaby”, för ungefär så är det. Av skuggor märkt är titeln och boken kommer ut 1 september 2015.

Av skuggor markt

Av skuggor markt

I skrivande stund befinner jag mig på ön Lesvos där vi brukar ha skrivarkurser. Här är närmare 30 grader varmt och en stilla och vilsam stämning i byn Skala Eressos. Skulle du vilja åka hit? Vi har nog någon plats kvar på höstens skrivarkurs 28/9 – 3/10. Gå in på www.kurservandringlesvos. Se. Där kan du läsa mer om kursen samt hitta kontaktuppgifter till någon av oss.

Sommaren står för dörren och dun bunkrar väl upp med bra böcker? Den 1 augusti kommer min senaste bok, Solsvärta, som pocket. Bra att ha i väskan om du har sensommarsemester.

Avslutningsvis måste jag få berätta att min allra äldsta läsare, Märta Johansson somnat in i en ålder av nästan 104 år. Märta har varit trogen läsare så länge hon har förmått, även om det sista året blev svårare att se. Jag är mycket tacksam över att ha fått lära känna Märta och jag tror att hon sitter i feelgood-himlen och har det riktigt fint, för det är hon värd!

Glad sommar

Marianne

Kommentarer
One Response to “Hej alla trevliga läsare!”
  1. Birgitta Wulff says:

    Hej Marianne,
    Nu är jag som snart klar med den femte boken om Mirjam & Hervor (Solsvärta). Det blir rysligt tomt utan de bägge damerna. Är det alldeles säkert att du inte tänker fortsätta med dem? När biblioteket öppnar på måndag ska jag cykla upp och höra om de har “AV SKUGGOR MÄRKT”.

    Med vänlig hälsning
    Birgitta

Lämna en kommentar