Höstbrev

Med fjäderlätta steg traskade jag hem från senaste planeringsmötet på Natur & Kultur. Mina tre böcker om Mirjam och Hervor har sålt i en bra bit över 100 000 ex! En ofattbar siffra för mig. Tack snälla alla läsare som bidragit till detta, det gör det så mycket roligare att fortsätta skriva!

(Bildkälla: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Visby_Östergravar_höst.jpg)

Just nu när vi kommit in i sensommaren pågår redigeringsarbetet för fullt med den fjärde delen ”Stormsvala”. Jag har också fått veta att den kommer att ligga på bokhandelsdiskarna i mars 2013 och då är jag nog redan i full gång med bok nummer fem.

I väntan på att ”Stormsvala” ska komma ut, kanske vi ses på något bibliotek någonstans i Sverige? Jag är då och då ute och föreläser och tycker du att det vore roligt att jag kom just till dig, kan du ju tipsa närmaste bibliotek. Själv gillar jag verkligen biblioteksbesöken då jag får en omedelbar och nära kontakt med den viktigaste gruppen, nämligen läsekretsen. Dessutom är det ett bra tillfälle att ge ett smakprov ur den nya boken. ”Stormsvala” betyder varsel eller förebud och sådant får ju Hervor då och då. Denna gång blir det emellertid annorlunda. Damerna befinner sig i New York och en gammal historia kommer ikapp Hervor. Mirjam är den som drabbas av varsel.

 

Att vara författare är inte bara att skriva böcker. Häromdagen var jag med om en ”Deckarvandring”. Med två författarkollegor, Hans-Olov Öberg och Aron Olnafors förläggare Arne Olofsson, gick jag runt i hemstaden Västerås och visade olika mordplatser för deckarentusiaster från DAST i Stockholm. Själv har jag ju inte skrivit något från Västerås ännu. Mitt bidrag blev därför att berätta om Maria Langs anknytning till Västerås.

Jag rekommenderar verkligen de två Västeråsförfattarna. Aron Olnafors skriver humoristiskt om originella karaktärer i Aroshamn (Västerås) och Hans-Olov Öberg skriver seriösa deckare som utspelar sig på 70-talet i samma stad.

 

I Kajpe Kviar dröjer sig sommaren kvar och jag bygger på mitt kapell. I verkligheten tar det betydligt längre tid för mig än det gör för Mirjam i böckerna, men att skriva om hur Mirjam renoverar kapellet är mitt sätt att affirmera så det verkligen blir gjort. I sommar har det hänt mycket och under hösten ska jag jobba med roliga saker, såsom målning och tapeter. Medan jag jobbar praktiskt har jag all tid i världen att låta tankarna gå om vad fortsättningen av mina böcker ska handla om.  Det vet jag inte själv ännu, men det ger sig.

Önskar alla en fin och mysig höst med många lästimmar!

Kommentarer
5 Responses to “Höstbrev”
 1. per-inge says:

  helt underbara böcker som inte går att släppa när man väll har börjat läsa- man ser fram emot nästa bok

 2. Eva Andersson says:

  jobbar som filialföreståndare på Mariannelunds bibliotek och fick alldeles nyss en förfrågan om det blir någon mer bok om Hervor och Mirjam, hittade din hemsida och fick ett bra svar så vi väntar med spänning på månaden mars…
  Eva

 3. Åse Wegberg says:

  Hej!
  Jag vill också tacka för de tre första böckerna om Mirjam o Hervor. Dom är så sköna! Kul att det är två personer som uppläsare, med varsin skön dialekt. Alla genomgående feelgood-böcker.

  Väntar med spänning till nästa bok kommer!

  Vänliga hösthälsningar
  Åse

 4. Judith M Thorsen says:

  Det har vært så fint å lese dine artikler og brev her inne på din egen webside. Gleder meg sånn til å lese STORMSVALA. Har ikke sett bøkene dine på norsk ennå. Men vet de kommer. Håper Hervor og Mirjam ikke råker ut for altfor mye trist. Jeg elsker den optimistiske tonen og at det retter seg til i slutten av hver bok. Leste i dag at Vittangi er inspirasjonskilden for den lapplanske bygda i boka Svartvintern. I sommer var jeg for andre gang på lang reise i Lappland. Elsker det området. Tusen hjertelig takk for ditt fine svar i mars i år. Jeg har oppbevart den e-posten. Lykke til med fortsatt forfatterskap.

 5. Anki Svensson says:

  Hej
  Tack för alla böker du skrivit. Jag längtar sssåååååå efter del 4 .
  Och vad glad jag blev när jag läste här att det även kommer en del 5.
  Anki

Lämna en kommentar