Höstplaner

Så var det egentligen höst igen, även om sommaren snällt dröjer sig kvar med varma solstrålar. Jag har lättjefullt tillbringat flera månader i mitt hus på Gotland och har svårt att lämna det och inse att det är dags att åka till stan, för att ta itu med diverse arbetsuppgifter. Egentligen borde det inte vara motigt, eftersom jag har mycket roligt framför mig. En del upplevelser kanske jag får nöjet att dela med dig som läser detta!

Jag är precis hemkommen från Skala Eressos på ön Lesvos där jag har haft skrivarkurs tillsammans med Elisabeth Sigurdson. Tio deltagare följde med och det var verkligen spännande att möta ytterligare en ny grupp och få ta del av nya texter som blev till under veckan. Texter som inte funnits förut. Att varva flitigt skrivande med glada skratt, god mat och härliga bad i Medelhavet är verkligen inte fel!

Och nu har den femte boken om Mirjam och Hervor kommit ut! Titeln är Solsvärta och den ska finnas i bokhandeln från den 6 oktober. Jag hoppas att du som troget följt damernas äventyr genom fyra böcker, även ska tycka om den femte delen. Berättelsen utspelar sig mestadels i min hemstad Västerås, men också på Gotland och i Tornedalen. Vad den handlar om? Väldigt mycket om pilgrimsfalkar och brevduvor!

Själv kommer jag att göra en turné under hösten och kanske kommer jag just till din bokhandel eller ditt bibliotek! Bokbussen på Gotland ska jag också resa runt med, vilket jag verkligen ser fram emot. Håll utkik i kalendariet så ser du var och när jag är på olika platser.
Höst var det ja. Även om solen skiner idag så kommer väl snart de där dagarna när regnet smattrar mot rutor och tak. Det gör inget! Bättre bokläsarväder kan man knappast ha!
Glad höst!

Marianne

9789127139947-1

Kommentarer
2 Responses to “Höstplaner”
 1. Birgitta Mohlin says:

  Tack,för ännu en trevlig bok.
  Har nu läst hela Din Serie om Hervor och Miriam.
  Alltid lika spännande och med en upplevelse av magi.

  Hur långt sträcker sig Dina ” reklamresor”
  Är Jämtland och ÖSTERUND. för långt borta.?

  Ser fram emot nya ” alster “från Dig

  Vänliga hälsningar
  Birgitta Mohlin
  Odenskogsvägen 84
  83161 Östersund.

 2. Anki says:

  Solsvärta och Downton Abbey – vilken lördag!

Lämna en kommentar