Long time, no see …

Hej igen, bästa läsare!

Det var verkligen länge sedan jag hörde av mig här, men det har sina förklaringar. Under den första delen av året har jag haft fullt upp med att skriva den tredje boken om Anki Karlsson och Tryggve Fridman. Dit solen aldrig når krävde av någon anledning så mycket tid av mig att jag glömde mycket annat. Bortglömda blev gym-passen liksom mina dagliga promenader. Jag bara satt med datorn i knäet och skrev och skrev. Och kastade. Och skrev om och skrev om. Historien var svårare än de tidigare att få till av någon outgrundlig anledning. I slutet av maj blev vi ändå nöjda, både Anki Karlsson, min redaktör Katja Tydén och jag, och när boken gick i tryck kändes det riktigt bra.

Sommarlov blev det ändå inte riktigt eftersom jag hade en hel del att göra ändå. Gotlands stora deckarfestival skulle snart gå av stapeln och för mig innebar Crimetime Gotland en hel del förarbete inför de uppgifter jag fått. Bland annat skulle jag intervjua en riktig nestor i deckarsvängen, Jan Mårtenson, som skrivit inte mindre än 45 deckare om antikhandlare Johan Kristian Homan!

Jag läste ett urval av hans böcker, förberedde frågor, lyssnade på youtube-intervjuer och var redigt nervös inför uppgiften. Jan Mårtenson är en av mina stora förebilder och att få den stora äran att intervjua honom var mycket stort. Så möttes vi en dag när regnet stod som spön i backen i Visby och vi fann varandra direkt, Mårtenson och jag! Intervjun på scenen kändes mer som att sitta och småprata över en kopp eftermiddagskaffe. En sådan förebild han är! Jan är 84 år och gav ut sin 45:e bok i våras. Inte illa!

För min egen del kom den tredje Anki-boken ut, alldeles lagom till Crimetime Gotland. Härligt att bland så många deckarentusiaster och författare kunna visa upp en sprillans ny kriminalroman!

När deckarfestivalen i Visby var över bestämde sig Anki Karlsson för att ta klivet upp på första plats på Storytels topplista! Där har hon i skrivande stund legat i två veckor och det känns helt omtumlande! Varmt tack alla ni läsare som laddat ner boken och sett till att den nått toppen! Varmt tack också till er som röstade på mig för Specsavers Award så att jag kom till final. Det var stort det också!

Nu hoppas jag att du som inte hunnit läsa Dit solen aldrig når, får tag i den och kryper upp i soffhörnet och löser den nya mordgåtan med Anki Karlsson! Okej då, med Gotlands pensionerade Tom Barnaby, alias Tryggve Fridman också!

Vi hörs och ses!

Marianne

IMG_5254.JPGMitt barnbarn var först av ALLA med nya boken!

IMG_5392.JPGUnder Crime Time kunde den som ville följa med mig på en guidad busstur bland mina fiktiva mordplatser på Gotland.

Lämna en kommentar