November är min bästa månad!

Hösten har rasat iväg, efter den ljuvliga sommaren vi hade. Nu är vi inne i november och det är ju en månad som förvisso inte är almanackans mes populära. Jag är inte heller så förtjust men har kommit på ett knep. När dimman ligger tät och regnet strilar utanför så kallar jag det för ”bokläsarväder”. Då kan man krypa upp i soffan och slå upp en ny spännande bok medan brasan knastrar. Min brasa knastrar på DVD, men det får duga i brist på riktig öppen spis. Med några tända ljus blir det bara ännu bättre.

 

Jag har haft en fantastisk rolig höst med en del annorlunda uppgifter. I september reste jag till New York och vandrade i Mirjams och Hervors fotspår. Höjdpunkten var föreläsningskväll med organisationen Swea:s bokcirklar på Manhattan. Ett gäng glada damer samlades en kväll i Svenska kyrkans lokaler och lyssnade till hur jag fått ihop berättelserna om de äventyrliga damerna. Det här var ju extra kul (och nervöst), eftersom den senaste boken, Stormsvala, utspelar sig i kvarter som New York-damerna känner till mycket bättre än vad jag själv gör. Men, det blev godkänt och vi hade en glad afton i de fina lokalerna.

 

Bara ett par veckor senare gick färden till den vackra ön Lesvos i Grekland. Uppdraget var att, tillsammans med Elisabeth Sigurdson, hålla skrivarkurs för ett gäng skrivglada damer. En sådan rolig vecka vi hade! Deltagarna skrev, sjöng och skrattade! Kursen varvades med fantastiskt fina utflykter som ordnades av kursarrangörerna Anna-Britta Hasth och Helene Wirandi. Och när veckan var slut var vi alla överens: Vi kommer gärna tillbaka och skriver mer i Skala Eressos på Lesvos!

 

Nu är det hårt jobb som gäller. Den femte romanen i serien om Mirjam och Hervor ska färdigställas och jag är mitt uppe i det arbetet. Visst vet jag vad den ska handla om, men det är vanskligt att berätta om det har jag lärt mig. Mitt i skrivandet har Mirjam och Hervor en tendens att ta över och då kan det bli något annat än jag har tänkt mig.

När den kommer ut? Om det blir som min förläggare har planerat så kommer den till jul 2014.

 

Fortsätt nu att ha en mysig bokläsarmånad. Tänd ljus och sätt igång brasan. November är en riktigt bra månad!

Lämna en kommentar