Raska fötter springa – nåja – halta tripp, tripp, tripp…

Ja, några raska fötter är det inte precis, men väl trippande steg. Med broddar. För drygt sex veckor sedan fick jag foten i ett litet paket, men si nu är den befriad och jag kan ge mig på lite trevande julklapps-shopping!

“Oh, vad har hänt nu?!” hör jag er förskräckt flämta. Men inte är det då någon fara med mig – nej, oh, nej! Detta var ett väl inplanerat ingrepp för min fots välbefinnande och jag mår alla tiders! Och så mycket jag har hunnit med att skriva! Orden fullkomligt flödar ur mig efter veckor av konvalescens och Hervor och Mirjam hejar på som  vanligt.

Och så lackar det mot jul – denna välsignande högtid! Jag har redan hunnit med att göra den traditionsenliga skånska senapen efter beställning av min yngsta dotter. Men det var nog ett tag sedan, för ni må tro att apotekspersonalen tittade konstigt på mig när jag frågade efter senapsfrön. Ja, nuförtiden säljs ju sådant i matbutiken, men det kunde ju inte jag veta. Nåja, hem kom jag tillsist med både frön och ättika och nu står den i en burk i kylen för att mogna.

jag hoppas ni alla njuter av vad december har att erbjuda. Själv kommer jag  delvis att befinna mig uppe i Lappland med nära och kära. Kanske letar jag mig fram till “Kuivalihavaara” också… Vem vet?

Glad december alla trogna läsare!

Ps. Du har väl inte missat att Hervor och Mirjam har en egen Facebooksida? Moderna damer så det förslår!

 

Lämna en kommentar