Sommarhälsning!

Oj en sådan vår det har varit! Efter utgivningen av Stormsvala har jag fått förmånen att resa runt i Sverige och prata om den nya boken för glada läsare. Ibland en trevlig bokafton i en bokhandel, ibland signering i butiken och ibland föreläsningar på bibliotek. Att möta läsare och få prata om våra gemensamma bekanta, Hervor och Mirjam är så roligt! Men lika roligt är det att möta människor som ännu inte gjort damernas bekantskap, men ändå kanske blir litet nyfikna och provar de första böckerna.

27 platser har jag besökt och på nästan alla ställen har det varit något särskilt att glädjas över. I Hallstahammar hade bokhandlaren placerat ut en riktig ”kapellbänk” där böckerna var uppdukade och där jag kunde sitta och prata med kunder. Så omtänksamt! I Kinna fick jag åka bokbuss genom det vackra landskapet i vårskymningen. I slutet på maj blev det en flygtur till Östersund och jag möttes vid landningen av 27 graders värme. Inte många som tänker på en bokhandel under sådana omständigheter, ja, om man inte är ute efter air condition förstås! Trots värmen letade sig ändå några tappra till bokhandeln och jag fick några trevliga samtal med glada läsare.

På Världsbokens dag var jag i Kiruna och det kunde inte ha varit bättre! I bokhandeln var det jämn ström av kunder och vid arrangemanget i Folkets hus på kvällen var fullsatt. Gun Olofsson, som läser Hervors röst på ljudböckerna, var med mig och vi läste tillsammans valda delar ur Stormsvala för publiken. Och apropå ljudboken: Med stolthet och glädje kan jag berätta att under april och maj låg ljudboken tvåa på Svensk bokhandels topplista! Susanne Alfvengren och Gun Olofsson får så mycket beröm för sina fina inläsningar och de förtjänade verkligen att få hamna i topp!

Nu väntar ett sommarlov i mitt kapell på Gotland. Jag tänker ladda inför höstens resor till New York och Grekland och naturligtvis grunna på nästa bok. Önskar er alla en bra sommar med mycket härlig läsning!

bild(3)

 

Attachment-1

 

bild(1)

Lämna en kommentar