Vad har du gjort hela vintern?

Läst en massa härliga böcker hoppas jag! Själv har jag ägnat större delen av vintern åt att skriva på en ny bok om Anki Karlsson och Tryggve Fridman, eller som jag brukar presentera dem: Gotländsk Miss Marple möter pensionerad Tom Barnaby.

Att lämna Mirjam och Hervor och övergå till att skriva om ond bråd död var inte självklart, men historien pockade på och det blev Av skuggor märkt som kom ut 2015. Boken har fått ett fint mottagande och nu kan du snart hålla utkik efter den i pocketformat.

Anki och Tryggve är två sympatiska personer som jag gärna ville veta mer om och det är därför jag ägnat vintern åt en fortsättning. Det är november och tryffelsäsong på Gotland. Anki får besök av sina tre väninnor från fastlandet och de ser fram emot att skörda tryffel och äta en lyxig middag. När måltiden närmar sig sitt slut faller en av gästerna ihop och dör. Det visar sig att det inte är ett naturligt dödsfall. Även om polisen arbetar med fallet, kan varken Tryggve eller Anki släppa tankarna på vad som är orsaken och vem som är mördaren. Så småningom uppdagas det att sanningen ligger långt tillbaka i tiden. I augusti kommer nya boken som heter Låt det som varit vila.

Och apropå augusti månad: Du har väl sett att det är dags för Crimetime Gotland igen! Om inte så googla genast fram den sidan. Mellan 17 -20 augusti 2016 blir det nästan invasion av spännande deckarförfattare i den fina gamla staden. Det blir författarframträdanden, mordvandringar, brottsplatsundersökningar, skrivarskola och mycket mer. Själv ska jag bland annat medverka i skrivarskola och dela med mig av några tips. Kom till Visby du också!

Att vara författare innebär inte bara att man hänger med näsan över datorn, jag har också förmånen att få resa runt och träffa läsare. Några resor har jag även hunnit med 2016, även om jag försöker spara på det när jag har skrivarperiod. Bland annat har jag varit i Nerja, Costa del Sol och träffat svenskar som övervintrar där. På en fullsatt restaurang, Capilla del Mar, fick jag dela med mig av både Mirjam och Hervor och Anki Karlsson. Väldigt roligt! Frågan jag ständigt får, och även fick i Nerja, är: Kommer Hervor och Mirjam tillbaka? Mitt svar är detsamma varje gång: Det vet jag inte. Det vet bara Hervor.

Glad vår!

Marianne

12992154_10153854547960376_774376829_n

Kommentarer
One Response to “Vad har du gjort hela vintern?”
  1. Kerstin Niemi says:

    hejsan!
    Jag läste nyss i en veckotidning om Deckarfestivalen i Visby, och där nämndes en del av författarna som kommer att delta. Eftersom jag precis läst slut en serie böcker jag haft “på lager” under semestern tänkte jag passa på att kolla på biblioteket vilka böcker de skaffat in av mina favoritförfattare. Då jag kollade om du utgivit något sedan de senaste jag läste kom jag på att du givit ut 2 böcker med helt nya karaktärer än Mirjam och Hervor. De böckerna älskade jag, oj vilka karaktärer och vilka historier, de var så totalt annorlunda mot allt annat jag läst. Nu ser jag med förväntan fram emot att läsa de två senaste böckerna. Tack för fina läsestunder såhär långt! God fortsättning på sommaren, än är det lite kvar!

Lämna en kommentar