Vanliga Frågor

Hur gör du när du ska skriva en roman?

Jag planerar mycket noga, både med hjälp av mindmap, synopsis och personporträtt. Planeringen kan ta olika lång tid, men vanligen en månad. Sedan är det dags för själva skrivandet. Och när man väl skrivit färdigt, ja, då är det massor att ändra, stryka och rätta till. Det tar mig ungefär sex månader att skriva en bok.

Var sitter du helst och skriver?

Jag sitter helst hemma i min lägenhet i Västerås och skriver, eller ännu hellre på tågresor. Det funkar hur bra som helst! Och resorna går alldeles för fort.

Får vi följa Mirjams och Hervors fortsatta öden? Kommer det fler böcker?

Ja, det hoppas jag. Jag har vissa idéer på gång och jag längtar tillbaka till de där två litet smått galna kvinnorna.

När bestämde du dig för att bli författare?

Hur konstigt det än låter så har jag vetat i hela mitt liv att jag en dag skulle bli författare. Vi läste och skrev mycket hemma och mamma sa många gånger att hon hade velat bli just författare. Klart att det påverkade mig.

Vilka tips kan du ge till den som vill skriva en bok?

Vare sig du vill ge ut en bok eller skriva minnen för barn och barnbarn så behövs det litet hjälp på traven. Det räcker liksom inte bara med att man är skrivglad och var bäst i klassen på uppsatser. Man behöver en hel del teknik och kunskap i dramaturgi och andra saker. Det är sådan man får lära sig på skrivarkurser. Så mitt bästa råd blir: Anmäl dig till en skrivarkurs och skriv sedan på!